24 травня
Круглий стіл "Досвід і перспективи державної політики дерусифікації: від Центральної Ради до Верховної Ради"

24 травня 2017 року в приміщені Братства святого апостола Андрія Первозваного у Свято-Дмитрівському храмі Харкова УАПЦ (Полтавський Шлях, 44) відбудеться Круглий стіл на тему "Досвід і перспективи державної політики дерусифікації: від Центральної Ради до Верховної Ради". Організатором заходу є "Громадсько-політичний комітет з вшанування сторіччя віднови української державности". Круглий стіл працюватиме від 15:00 до 16:30.

У заході візьмуть участь: Архиєпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Владика Ігор (Ісіченко), відомий фахівець з мовної політики, державний та громадський діяч Тарас Марусик, голова Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Швайка, очільниця Харківського осередку Всеукраїнського об'єднання українок "Яворина" Марія Шапошнікова, очільник Харківського осередку ОУН, заслужений артист України Олександр Ґава, відомі громадські діячі Харкова.

Довідка: Громадсько-політичний комітет з вшанування сторіччя віднови української державности був заснований 9 березня 2015 року з благословення Архиєпископа Харківського і Полтавського УАПЦ Ігоря (Ісіченка) для належного вшанування сторічного ювілею віднови української державности 1917-1922 років та початку збройного опору більшовицькій окупації Слобідської України. Заяву про створення комітету підписали очільник Харківської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", представники громадських організацій ВО "Легіон Свободи", Всеукраїнського об'єднання українок "Яворина", ВГО "Сокіл" та крайового осередку ОУН.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року в Харкові відбувся круглий стіл "Досвід і перспективи українсько-польських взаємин: прагматика партнерства чи війна мітів?" за участи голови Інституту національної пам'яти Володимира В'ятровича та голови ОУН Богдана Червака. kharkiv.svoboda.org.ua