20 червня
Харківські свободівці вчергове виступлять на підтримку Антиолігархічного пакету докорінних перетворень

20 червня 2018 року активісти Харківської "Свободи" пікетуватимуть чергову сесію Харківської міської ради. Свободівці вимагатимуть у депутатів ухвалити звернення до Верховної ради України, аби парламент терміново включив до порядку денного та розглянув законопроєкти "Антиолігархічного пакету докорінних пертворень".

Пікет відбудеться навпроти центрального входу до будівлі Харківської міської ради (м-н. Конституції, 7).

Початок о 9:30.

Нагадаємо, "Антиолігархічний пакет докорінних перетворень" ‒ це низка законодавчих ініціатив Всеукраїнського об'єднання "Свобода", направлених на подолання олігархічного ладу в Україні. Ці закони, після їхнього ухвалення, не просто послаблять, а взагалі позбавлять олігархів впливу на політику і економіку.

Єдиний шлях подолати олігархію ‒ це запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень. Всі необхідні законопроєкти вже є ‒ давно написані й зареєстровані у Верховній Раді:

1. Повернення капіталів з офшорів i ліквідація схем виведення грошей з України:

− проект Закону № 0001-1 від 02.12.2014 "Про денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї";

− проект Закону № 1112 від 28.11.2014 "Про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування".

2. Демонополізація та ліквідація олігархічної моделі економіки:

− проект Закону № 1109 від 28.11.2014 "Про ліквідацію приватних монополій".

3. Заборона приватизації стратегічних підприємств:

− проект Закону № 2424а від 21.07.2015 "Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного майна" (щодо мораторію на приватизацію державного майна до стабілізації ситуації у державі)".

4. Деолігархізація енергетики та справедливі тарифи:

− проект Закону № 6341 від 11.04.2017 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення енергетичної безпеки України)" (націоналізація електрогенерації);

− проект Закону № 6583 від 12.06.2017 "Про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" (щодо особливостей функціонування газорозподільної системи)" (націоналізація енергогенерації);

− проект Закону № 2408а від 17.07.2015 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України".

5. Земля ‒ власність нації:

− проект Закону № 2906 від 19.05.2015 "Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення".

Нині вже 113 місцевих рад (серед них ‒ 5 обласних, Київська міська та 11 міських рад обласних центрів) по всій країні ухвалили звернення до Верховної Ради, Президента та Кабміну з вимогою ухвалення законопроектів із Антиолігархічного пакету докорінних перетворень. Окрім того, 6 червня 2017 року Народний депутат України від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко передав голові Верховної Ради України Андрію Парубію звернення з вимогою негайно поставити на порядок денний законопроекти з Антиолігархічного пакету докорінних перетворень. Під зверненням поставив підпис 151 народний обранець.