7 січня 2016
Фронтове Різдво бійців "Легіону Свободи"

"На Східнім фронті все без змін - стріляють.

Побились сєпари з каза́камі. Мороз.

Генштаб запевнив, що сьогодні втрат немає.

Ми зброю чистимо. Рождається Христос…".

Нестор Німцов.

7 січня 2016 року воєнна прес-служба ВО "Свобода" привітала бійців "Легіону Свободи" з Різдвом і поцікавилася, чи є місце для свята на фронті. Про те - у нашому різдвяному матеріалі.

"Зараз у нас "відлига" - вже не -28, а лише -10. Тож і 7 січня ми споруджуємо укріплення. Де земля не піддається обробці - палимо шини, аби вона розмерзла, де безсилими виявляються екскаватори - доводиться використовувати вибухівку. На фронті вихідних не буває, тому працюємо на перемогу щодня!" - повідомив боєць "Легіону Свободи", заступник командира 308 батальйону Костянтин Васюк.

А напередодні у гості до його інженерно-технічного підрозділу зі святковою виставою завітали учні соледарської школи. "Це була ініціятива школярів та їхнього педагога Ольги Борисової. Було надзвичайно приємно зарядитися щирим святковим настроєм, що подарували нам соледарські діти", - додав щасливий вояк.

У зведеної штурмової роти "Карпатська Січ" 93 ОМБр на Святвечір була своя коляда. "На нашій ділянці фронту в районі Донецького аеропорту періодично трапляються провокаційні ворожі обстріли. Але місце для свята слід знаходити завжди, бо насамперед воно живе в душі і цьому внутрішньому пориву ти підпорядковуєш всі свої вчинки. Тож ми знайшли можливість у це трепетне свято привітати одне одного. Бійці, що люблять і вміють колядувати, обійшли з піснями і різдвяною зіркою всі розташування.

Звісно, сумно, що наші родини вечеряють без нас, але так в нашій історії було не раз. І це відображено й у наших колядах. Тому маємо перемогти, аби нашим дітям не довелося зустрічати Різдво в окопах", - зазначила боєць "Легіону Свободи", заступник командира Марія Чашка.

"Карпатська Січ" отримала ще й різдвяний подарунок від Міністерства оборони. Двох її бійців - Андрія Василишина з Тернополя та Сергія Нечипоренка з Броварів було відзначено нагородами "За військову доблесть" та "Знак пошани". А на Святвечір бійців вітали волонтери з усієї України. "Ця підтримка надзвичайно важлива для нас!" - кажуть "карпатці".

"На фронті ситуація напружена, регулярно трапляються прориви російських ДРГ. Але наші бійці накрили святкові столи і в бліндажах, і в штабах. Напередодні Різдва до нас приїжджав народний ансамбль "Горлиця", а за ним із колядками завітали представники християнської спільноти. Потішили і волонтери, які приїхали зі смаколиками та щирими привітаннями. Звісно ж, на кухні приготували кутю. Хоча із домашньою вона не зрівняється.

Проте на Різдво не випадає відпочивати. Отримали нове завдання", - розповів боєць "Легіону Свободи", заступник командира роти у складі 55 ОАБр Роман Кулик. Коли ми з ним говорили, почав падати лапатий сніг і Романова борода швидко побіліла.

На Різдво не забудьте привітати наших захисників зі святом! Адже своєю колядкою і щирим словом можете комусь подарувати святковий настрій!

Прес-служба ВО "Свобода"